Vakantietijd…and the living is easy, toch?

 

Het is weer zover, de zomervakantie is begonnen. Na een vaak wekenlange voorbereiding, met geregel en inpakstress is het dan eindelijk zover. We kunnen gaan! Op weg naar zonnige oorden, witte stranden en een eeuwig strakblauwe lucht.

De drukte zoveel mogelijk vermijdend (lees; lekker vroeg vertrekken), lange files trotserend en met een volle zak met gesmeerde broodjes, drankjes en allerlei lekkers voor onderweg, trekken we massaal naar een plek waar het, zeker voor een paar weken, beter toeven is dan thuis…toch?

Ook wij trekken er dit jaar op uit, met een camper uit 1990, een gaaf opgepimpt oudje. Heerlijk rommelen, go with the flow en voor even back to basic…je kent het wel, zoeken naar een mooi plaatsje, parkeren, uitladen, je eigen plekje maken en dan….even helemaal niets.

Die eerste paar dagen is het vaak zoeken, je draai vinden, maar hé, als we die dan éénmaal hebben gevonden, dan kan het grote relaxen beginnen.

Vakantie betekent voor ons niets moeten, alles mogen, de boel de boel laten…Geen stress, geen zorgen, geen uitpuilende mailbox en even geen gedoe aan je hoofd…oftewel standje relax staat aan.

Gesetteld en wel, zittend op een (te harde) stoel aan onze campingtafel met een lekker drankje erbij, kijk ik hoe andere mensen hun draai proberen te vinden en vraag ik me af: hoe komt het toch dat we er met z’n allen voor kiezen om onze luxe, ons oh zo comfortabele bestaan, om te ruilen voor een paar weken back to basic? En daarbij alle, in ons “echte leven” als ongemak bestempelde zaken, voor lief nemen?

Wonderbaarlijk en mooi vind ik het, hoe we ineens met zoveel minder kunnen. Met minder luxe, minder spullen, minder kleding en dan toch gelukkig zijn, hoe werkt dat dan eigenlijk? Uit onderzoek blijkt dat het bezit van spullen invloed heeft op hoe je je voelt, en dan met name op hoe gelukkig je je voelt. Want wat blijkt; een teveel aan spullen kost geld, tijd en vreet energie.

Op vakantie hebben we vaak veel minder spullen om ons heen en hoeven we minder keuzes te maken. En dan ineens vraag ik me af: Is dat dan nu net wat vakantie zo relaxt maakt? Minder spullen om ons heen en minder te maken keuzes. Wat denk jij?

Liefs & geniet!

Daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *